Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Olomoucká zoo na Svatém Kopečku

26. 09. 2012 | ZOO Olomouc

Další můj výborný tip na výlet bude zoo na Moravě a to v Olomouci na Svatém Kopečku. Zoo je opravdu nádherná, hezká, s krásnými zvířaty a vhodná pro celodenní výlet s rodinou nebo přáteli či známými.

V zoo Olomouc je otevřeno každodenně a celoročně od devíti hodin. Vstupné je za lidové ceny a to dospělá vstupenka za 110,- Kč, studenti a důchodci apod. za 70,- Kč a s sebou si navíc můžete vzít i svého pejska, který musí být samozřejmě ovladatelný a na vodítku. Pejsek má vstup zcela zdarma.

Zoo chová spoustu různých malinkatých opiček - kočkodany, kosmany, kotuly a nebo lemury. Tento výběh byl první, do kterého jsme vstoupili při návštěvě. Opičky jsou roztomilé a strašně milé a taky hlasité.

Je tu také větší stádo žirafy Rothschildovy i s několika mláďaty. Tento výběh se mi doopravdy zalíbil a doporučuji ho navštívit.

Olomoucká ZOONachází se zde i výběh lva berberského ze Severní Afriky. Tento lev má delší hustou srst a také velmi tmavou hřívu. Výběh mají nádherný a přírodní.

Vynikajícím a taky volně průchozím je výběh klokanů rudých. Lidé a návštěvníci mohou výběhem volně procházet a být tak klokanům dokonale blízko. Je to nádherný a dokonalý zážitek. Klokan rudý je jeden z největších druhů klokanů na Zemi.

V Olomoucké zoo jsou taky krásná mořská akvária. Jsou plná nádherných barevných rybek, strávili jsme u toho snad půl hodiny, než jsme se vynadívali na tu krásu.

Dalším zajímavým zvířátkem je dikobraz srtnatonosý. Má nádherné ostny, kterými se taky brání, když přijde nějaké nebezpečí. Černý jaguár, který je také součástí zoo, je velmi zajímavý. Jen tak nějaká zoo ho nechová. Zoo chová také mnoho druhů různých koček, např. kočka bengálská a nebo kočka rybářská. Krásný je také výběh lenochodů dvouprstých. Tato zvířata jsou pro mě taky velmi krásná a zvláštní.

Máme zde samozřejmě i medvědy a to dva druhy - medvěd baribal a medvěd malajský. Medvěd baribal je velký samotář a je nejmenším severoamerickým medvědem. Aktivní je hlavně za soumraku. Medvěd malajský žije většinou v pralesích a aktivní je hlavně přes noc. Dokonce může být i nebezpečný pro člověka.

Zajímavým zvířetem je také mravenečník čtyřprstý, který je velmi aktivní a také obratný. Je velmi dobrý ve šplhání. Zajímavé je, že nemá žádné zuby, potravu polyká a zpracuje ji až v žaludku.

A posledním zvířetem, které mě v olomoucké zoo zaujalo, je tygr ussurijský. Žije pouze v Rusku a nebo v zoologických zahradách. Je největším ze všech tygrů, jeho postava je velmi mohutná. Jeho váha může dosahovat až 300 kg.

V zoo je ještě mnoho a mnoho zajímavých zvířat. Já jsem popsala ty nejhezčí a nejzajímavější pro mě. Doporučuji Vám si udělat výlet a zajet se do zoo Olomouc určitě podívat.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Olomoucká zoo na Svatém Kopečku:

Olomoucká zoo na Svatém Kopečku
Olomoucká zoo na Svatém Kopečku
Olomoucká zoo na Svatém Kopečku
Olomoucká zoo na Svatém Kopečku
Olomoucká zoo na Svatém Kopečku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
holky, určitě vezměte děti a do olomouce vyražte. je to krasna zoo, děcka se vyblbnou při krmení koz, vy si odpočinete ve vláčku a je tam krasna priroda, která funguje jako blazam na duši Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tam byla a na mě je moc malá,miluji Lešnou Zlín
Obrázek uživatelky
profil
Já do ZOO Olomouc nepojedu,od nás je hodně daleko, ale slyšela jsem na ni jen samou chválu.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice