Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návštěva delfinária

18. 06. 2012 | Vaše příběhy
Bylo mi 10 let a poprvé v životě (a prozatím naposledy) mne čekala dovolená u moře. Velmi jsem se těšila. Cílem našeho výletu se stala Francie. Máme tam tetu, takže i ubytování bylo zařízené.

Jih Francie je nádherný. Všude to vonělo levandulí, bylo slyšet cvrlikající cikády a člověk potkával rostliny a živočichy nevídané, až strašidelné. Dokonce jsem měla čest se seznámit s úžasnou kudlankou nábožnou jasně zelené barvy, která si to vykračovala po zahradě.

Během 10denního pobytu jsme stihli navštívit spousty zajímavých míst. Park pro děti, kde byly různé „atrakce“ v podobě mechanických divadýlek z hraček (člověk zmáčkl čudlík a postavičky ve skleněné výloze se rozpohybovaly), Návštěva delfináriavýstavu miniatur památek nebo třeba muzeum motýlů. Pluli jsme po moři lodí, navštívili několik památek a jeden den strávili na pláži. Nejvíc jsem se ale těšila na návštěvu delfinária v městečku Antibes.

Je to největší delfináruim v Evropě a jako jediné nabízí divákům i show s kosatkami. Jsou zde i cvičení lachtani. Jedna z nejzajímavějších atrakcí je 30 metrů dlouhý tunel, který prochází akváriem a vy máte možnost pozorovat žraloky z bezprostřední blízkosti.
Přijeli jsme dopoledne před Marineland. Bylo tam opravdu spousty lidí. Byla jsem velmi zvědavá, přece jen, holka z pražského sídliště zná delfíny jen na obrázku a kosatky z filmu Zachraňte Willyho. Po nekonečném čekání ve frontě jsme se konečně dostali dovnitř. Bylo veliké teplo.

Jako první jsme navštívili delfíní show. Ta celá začala výstupem lachtana, který díky namluvené nahrávce a svému hereckému talentu vyznával ošetřovatelce lásku. Pak už připluli delfínci. Byli nádherní. Tancovali, házeli si s balóny. Po představení si plavali s míčema v bazénu a házeli je dětem. Šla jsem se na ně podívat blíž. A doteď nedokážu popsat ten pocit štěstí, který zachvátil mou dětskou dušičku, když mi jeden delfín balón taky hodil.

Návštěva delfináriaJeště nás čekala kosatčí show a celková prohlídka areálu. Mají zde opravdu spousty zajímavých zvířat.

Po návratu do Prahy jsem se do delfínů úplně pomátla. Až si všichni mysleli, že jsem blázen. Měla jsem je všude. Kamarádky mi k narozeninám a Vánocům dávaly jedině delfíny všech druhů – skleněné, porcelánové, vyřezané  z polodrahokamů.

Mou nejoblíbenější knížkou se v tu chvíli stal delfín Flip. Toto období mne dlouho provázelo. I teď je můj sen si jednou s tímto úžasným savcem zaplavat, nebo si ho aspoň pohladit. Ale po kariéře cvičitelky už netoužím a dokážu z domu vyjít, aniž bych měla nějakého u sebe. I když, magnetku z delfinária mám na ledničce a kafíčko z kosatčího hrnku chutná nejlépe.

TaraDorizp - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Delfíni jsou úžasní inteligentní tvorové Smajlík V Thajsku mi dal jeden pusinku na tvář za to, že dostal pamlsek. A zároveň mi něco pošeptal do ucha. Zvuk byl pro běžné lidské ucho neslyšitelný, čili jsem se o to víc divila, když jsem jeho "povídání" slyšela až zpětně na záznamu z kamery. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkdelfíny také miluju - doporučuji knížku od Roberta Merleho - Až delfín promluví....
Obrázek uživatelky
profil
jsem navštívila kdysi hodně dávno ,za mlada, v Rumunsku.Zážitek mám v paměti dodnes a delfíni jsou mí oblíbenci.Hrozně bych chtěla navštívit nějaké delfinárium s vnukem, ale nevím, jestli nám to někam vyjde. Snad Norimberk.Ve Francii to musí být nádhera.
Sen máme stejný,snad tobě se ještě splní.
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh Smajlík delfíni jsou úžasní Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles