Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš pejsek Benji

7. 04. 2011 | Vaše příběhy
Stalo se to asi před třemi roky. Táta pracuje v Benteleru a jeho kamarád se ho optal, zda si nechceme vzít malé opuštěné štěně. Někdo ho prý vyhodil v zimě k popelnicím. Taťka se rozhodl, že nám ho představí. Než odjel i s mým mladším bráškou, chtěla jsem vědět, kam jedou a chtěla jsem jet s nimi.

Taťka jen řekl, že je to překvapení. Tak jsem tedy netrpělivě přešlapovala po domě a doufala, že se brzy dočkám. Když přijeli zpátky, bráška mi ukázal malinkaté štěně, kterému byl sotva jeden měsíc. ,,Jůůů,“ vykřikla jsem a začala jsem se se štěňátkem mazlit. Kromě mamky jsme byli všichni rozhodnutí, že si štěně necháme. Ale nakonec se i mamka rozhodla, že si štěně necháme. Štěně bylo podchlazené, protože doma pořád dělalo každých 10 minut loužičky. Asi za dva měsíce byl uzdraveno a už umělo dát najevo, když potřebovalo ven. Štěňátku jsme dali jméno Benji. Tohle je on. Lumpík kousající skříně, zdi a trhající svůj pelíšek:

Když byl malinký, ráda jsem s ním chodila ven. Jelikož byl nalezenec, tak se venku bál, abychom mu neutekli a nenechali ho venku samotného. Pak jsme domů přivedli malé kotě Filípka, který se zhruba za 2 roky stal otcem Samíka. Potom se stala nehoda, při které přišel o život. Benjikovi naštěstí zůstal Samík, který se naučil chodit domů jako jeho otec. Benjik se Samíkem byli nerozluční kamarádi. Samík chodil Benjikovi na pelech a on ho tam ochotně pouštěl. Mazlili se a hráli si spolu asi dva roky. Pak bohužel přišel o život i Samča a Benjik zůstal bez kamaráda, protože jiné kočky byly venku a tudíž se nenaučily chodit domů. Až teď si bereme Kiarku, která se to naučila. Takže Benjik už má zase skvělou kámošku.

Benjiček rostl jako z vody a začal provádět lumpárny. Například snědl kosti ze stolu, když se nikdo nedíval, začal na nás vrčet…atd. Přesto jsme ho měli rádi a máme pořád. Když je venku teplo, tak s ním chodím ven a házím mu míček. On ho ale nikdy nepřinese hned. Nejprve si s ním hraje a až asi na popáté ho přinese (a to ještě s vrčením). Stejně ho mám ráda. Nejvíce se mi na něm líbí, když se spolu mazlíme a zvedá u toho zadeček nahoru. Asi před 5 měsíci jsem ho naučila "dej pac" a "převal se". Oba cviky umí, ale jen za odměnu. Bez odměny ani ránu. Už mu jsou 3 roky a stále je zdravý a plný elánu. Máme ho moc rádi.

Fričounek - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc Vám všem děkujeme za pěkné komentáře.A Benjik Vám posílá pac.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
skvělé!
a vyprávění roztomilé
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné vyprávěníSmajlík
Krásný pejsekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda