Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Myška

8. 10. 2010 | Vaše příběhy

Tento příběh se stal asi před dvěma nebo třemi roky a netýká se žádné osoby, ale našeho domácího mazlíčka maltézské fenky Myšky.

 

 Když jsem jednoho dne šla ráno do školy, všimla jsem si, že se Myška před dveřmi vyzvracela. Vzhledem k tomu, že jsem spěchala na vlak, tak jsem to jen uklidila a po příčinách nepátrala. Když jsem se ale vrátila ze školy, všimla jsem si, že Myška za celou tu dobu nejedla. Její talířek byl plný granulí tak, jak jsem ho ráno nasypala. Myslela jsem si, že asi něco špatného snědla a tak má strach jíst dál a že se to zase spraví. Když jsem šla večer Myšku vyvenčit, tak se jenom prošla venku, ale žádná „hromádka“ se nekonala. Nejedla, tak se jí asi ani nechce na záchod, řekla jsem si.

Druhý den ráno se situace opakovala, jenom už bylo nazvraceno na více místech. Uklidila jsem to a šla do školy. Tentokrát, když jsem se vrátila, tak jsem si všimla, že Myška už neuměla vyskočit ani na gauč a skoro se plazila. Vzala jsem teda telefon a volala taťkovi, který měl druhý den denní směnu a nebyl doma, co s Myškou dělat, řekl, ať počkám do dalšího dne, že to už bude mít volno, tak s ní někam zajede. Myška už ale vůbec nechodila, jenom ležela a kňučela a když už se zvedla, že někam šla, tak jen ke dveřím, kde se vyzvracela.

 

Zašla jsem teda pro babi a i přesto, že nerada řídí, jely jsme k veterináři. K nejbližšímu jsme jet nechtěly, jelikož jsme s ním měli špatné zkušenosti, po tom, co minulého psa doktorka zabila. Babi nějaká kamarádka doporučila lékaře, který taky nebyl daleko a proto jsme jely tam. Když jsme přijely, přivítal nás nepříjemný pán, který Myšku jen tak zběžně prohlídnul a řekl, že něco špatného snědla a že jí máme dát syrové vejce a potom se spraví. Než jsme odešly, tak Myška stihla udělat na podlaze v ordinaci loužičku, což se pánovi doktorovi vůbec nelíbilo a naštvaný nám přinesl hadr, ať si to uklidíme.

 

Doma jsme Myšce dali vajíčko, to sice na rozdíl od granulí snědla, ale účinek to nemělo žádný. Nebo spíše takový, že ještě více zvracela. Když večer přišel taťka z práce a viděl Myšku, jak vypadá, našel na internetu jiného veterináře, ale jelikož už byl večer, nemělo cenu někam jezdit, protože by bylo stejně zavřeno.

 

Hned ráno jsme tedy vyrazili k veterináři, ale to už jsme museli Myšku do auta nést.  Od doby, co jsme se vrátili od předchozího veterináře, už pořád jenom ležela a už ani nechodila zvracet ke dveřím, ale zvracela hned u sebe. Když jsme dojeli k veterináři, byli před námi ještě nějací zvířecí pacienti, ale lékař, který vešel z ordinace do čekárny, viděl, že Myška je na tom opravdu špatně a tak nás vzal na řadu hned. Myšku pořádně prohlédl a udělal ji rentgen, při kterém zjistil, že má Myška ucpaná střeva, a tudíž co sní, to zase vyzvrací, jelikož jí to neprojde dále ven přirozenou cestou. Lékař řekl, že jsme přijeli na poslední chvíli a kdybychom to ještě třeba o den odložili, Myška by mohla zemřít. Byla tedy nutná operace a tak jsme tam našeho mazílka nechali. Já jela do školy a taťka domů.

 

Odpoledne taťka dojel pro Myšku od lékaře a když ji přivezl, vypadala po narkóze stejně jako než jsme ji tam odvezli. To už jsme se začali bát, že Myšce už nic nepomůže, ale po pár hodinách už zase začala pomalu pajdat, a večer, když jsme ji vzali ven, udělala po pár dnech konečně „hromádku.“ Další den už Myška vypadala zcela zdravě, pobíhala po bytě a hrála si se svým oblíbeným plyšákem. K doktorovi   už jsme jeli jenom na kontrolu, která potvrdila, že je vše v pořádku.

 

My jsme rádi, že jsme tohoto veterináře našli, a že je Myšička pořád s námi. Teď, když se cokoliv přihodí, neváháme a jedeme rovnou tam.

 

Peggy89 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak jsem si trochu poplakala,moc si takové věci,kdy jsme ke zvířátkům bezmocní(at už je to z důvodů, špatný lekař či naše nevědomost) beru!
V tomto příběhu(mimochodem krásně napsaný)kdy touha, zachranit svou milovanou Myšku povedla a já vám oboum přeji,ještě hodně dlouhá společná léta.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj Peggy,přeji Myšce takovou hodnou paničku,jakou jsi a mějte se mooooc rády.Moc pěkný pejsek!
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsané a se šťastným koncem!!!Smajlík Moc se mi článek či příbeh líbil
Obrázek uživatelky
profil
že to dobře dopadlo.Kdyby bylo nějaké příště/což vám skutečně nepřeji/, alespoň víte, kam se obrátit. Ne každý doktor je člověk na svém místě.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
smutné se štastným koncem..SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles