Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mléko jako od maminky

12. 10. 2010 | Vaše příběhy

Tenhle příběh mám od své kamarádky. Už pátým rokem má doma Bertu -  fenku bernského salašnického psa – vždyť to znáte, takové to velké chlupaté dobromyslné tele. A před necelým rokem se jí narodil synek Tomášek.

Berta si Tomáška okamžitě vzala za vlastního. Hlídala ho jako oko v hlavě. Nejdříve si lehala pod postýlku a na procházkách chodila vedle kočárku, později, když už Tomášek lezl, se od něj nehnula ani na krok. Přistrkovala mu hračky a nechávala ho, aby po ní lezl a tahal ji za chlupy. Sem tam ho i trošku olízla – ale při velikosti jejího jazyka se Tomášek už večer opravdu nemusel koupat.

Bernský salašnický pes je bohudíky mírně plemeno, takže i když Berta Tomáška pořád hlídala, na návštěvy nikdy nevrčela ani neštěkala, i když si nejrůznější strýčkové a tetičky Tomáška chovali a mazlili se s ním. Jen je vždycky po očku pozorovala, ale jinak nic.

Když bylo Tomáškovi 8 měsíců, narodila se Bertě štěňátka. Pět roztomilých chlupatých kuliček. Ze začátku jen kňučela a choulila se k mamince, proto byla Berta i s rodinou převelena do ložnice a za velkou ohrádku, aby Tomášek těm mrňavým tvorečkům něco omylem neudělal. Berta ho ze začátku pořád hledala, ale pak se uklidnila a spokojila se jen s jeho pravidelným důkladným olízáním, když byla z ohrádky vypuštěna, aby se proběhla.

Mimochodem v tomhle kamarádku do dneška moc obdivuji, protože mít doma osmiměsíčního prcka a k tomu psí rodinu, to je opravdu fuška.

Uběhlo asi 6 týdnů a chlupaté kuličky se už úspěšně batolily po bytě. Při návštěvě jsem se bála někam šlápnout, abych některé z nich nebo Tomáška nezašlápla. Ale jak byli roztomilí! Mohla jsem si je kdykoli pochovat, Bertě to vůbec nevadilo. Kamarádka už ji taky moc nezavírala do ohrady a právě tehdy se to stalo.

Hledala prý Tomáška a Tomášek nikde. Když prošla celý byt, nahlédla i do psího pelíšku a on tam samozřejmě byl. Schoulený mezi štěňaty a spokojeně se krmící. Opravdu, nelžu vám, takhle mi to vyprávěla. Když to uviděla, nenapadlo jí nic lepšího, než zpanikařit. Tomáška honem odnesla jinam a volala na pohotovost, že potřebuje výplach žaludku. Na pohotovosti jí to nechtěli věřit a nakonec jí odbyli s tím, že i kdyby náhodou nějaké mléko vypil, vůbec nic se mu nestane a ať to nechá být. Naštěstí je poslechla a Tomáškovi opravdu nic nebylo. Ale od té doby ohrádku v době, kdy se štěňátka krmila, radši zavírala.


Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmoc hezké
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezké a povedené!
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jé, to je srandaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Stát se může lecos. SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článeček i fotečka Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles