Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mládě lemurů kata

5. 04. 2011 | ZOO Ústí nad L.
Další mládě, které se narodilo v pavilonu exotária, patří madagaskarským primátům, a to lemurům kata. Ti se díky kreslenému filmu Magdagaskar stali velice populárními zvířaty zejména u dětí. Ve čtvrtek 17. března se samičce jménem Běta narodil potomek, jehož pohlaví dosud není známo. Jeho narození přivítali s nadšením také ostatní členové, neboť lemuři jsou velice společenská zvířata a pokud skupina funguje tak, jak má, podílejí se na výchově i ostatní jedinci.

Nynější ústecká skupina byla sestavena v roce 2008 a skládá se z dospělého samce z pražské zoo a tří samic ze Zoo Jihlava. K tomu je nutné připočítat ještě jednu samičku odchovanou v roce 2009 a samečka z loňského roku, jejich matkou zoo-usti-nad-labem-mlade-lemur-kata-je také Běta, takže toto je již její třetí mládě.

Lemuři kata jsou nejběžnějším druhem lemurů chovaných v zoologických zahradách, ale v jejich přirozeném prostředí – pralesních a křovinatých oblastech jižního a jihozápadního Madagaskaru jejich početní stavy klesají. V Evropě je jejich chov centrálně řízen italskou zoologickou zahradou Parco Natura Viva Bussolengo, kde je také vedena Evropská plemenná kniha. Jako jediný druh lemurů žijí katy ve velkých skupinách, je pro ně typický dlouhý černobíle pruhovaný ocas, který jim slouží k optické a pachové signalizaci. V zoologických zahradách je návštěvníci mohou často sledovat, jak sedí vzpřímeně s rozpaženými předními končetinami a sluní se.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mládě lemurů kata:

Mládě lemurů kata
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !