Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mláďata tygra ussurijského už mají jména

26. 07. 2011 | ZOO Ostrava
Mláďata tygra ussurijského, která se v ostravské zoologické zahradě narodila 2. června, byla v sobotu 23. 7. popoledni slavnostně a samozřejmě pouze symbolicky pokřtěna. Tři tygří kluci dostali jména Elvis, Elton a Eda. Byť jsou tygřata ještě bázlivá a ve venkovním výběhu opatrná, během křtin se přihlížejícím návštěvníkům za bedlivého dozoru své mámy ukázala. 

Jejich kmotrem se stalo multikino Cinestar Ostrava, za něž se křtu zúčastnila generální manažerka Pavlína Naivertová. Ta malým tygřatům popřála všechno nejlepší do života a aby z nich vyrostli silní a zdraví tygři.

I pracovníci ostravské ZOO doufají, že jejich odchov bude pokračovat bez problémů jako dosud, aby se po 1,5 roce až 2 letech vydali do jiných zoologických zahrad k vhodným partnerkám a zapojili se do další reprodukce.

Tygři ussurijští jsou v Červeném seznamu (IUCN Red List of Threatened Species) vedeni jako ohrožený (Endangered) poddruh tygra a jsou zahrnuti do Mláďata tygra ussurijského už mají jménatzv. Evropského záchovného programu (EEP).
 

Počet volně žijících tygrů ussurijských se odhaduje na pouhých 350 až 400 jedinců. Areál výskytu je omezen zejména na ruský Dálný východ, několik jedinců přežívá v Číně a Severní Koreji.


Velkou hrozbou pro tuto největší kočku světa je nelegální lov (pytláctví) a ztráta přirozeného prostředí.


Zdroj: Zoo Ostrava

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jak rozkošně vyplazuje jazýček!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle