Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Matějíček

22. 05. 2012 | Vaše příběhy
Když jsem se poprvé setkala s Matějíčkem, byl to  takový malý uzlíček. Chlupaté klubíčko. Jen ta klubíčka byla dvě. On a jeho sestra Šárka.  On menší, mazlivější i lenivější. Ona čiperka, větší a zvědavější.

Bohužel v době našeho setkání zrovna stonal. Nebaštil, ani pít nechtěl, už jsme se báli, že bude zle. Proto se poprvé setkal s panem Dr. Měl zánět močového měchýře. Jeden by nevěřil, že i pejsánek může něco takového mít. Pravda je, že jsme všichni boží stvoření, tak i nemoci máme stejné. Dostal ATB. Poprvé ve svém životě. Zabrala za určitou dobu a on se začal probouzet. Však také byl srpen.

Nejdříve objevoval zahradu, jasně, Šárka se nemusela nijak pobízet... Co tam bylo pro malé klubíčko míst na schovávanou! Však jsme se pěkně někdy nahledali, než se koulička chlupatá našla. Šárka ne, vždy vylezla v očekávání nějakého mlsku. Matějíček ne, kolikrát nám dal najevo, že toto papat nebude! Jeden by řekl, mlsoun jeden, ale syn má jiný názor. Je labužník. Naštěstí jeho Matějíčeklabužník. Uznejte, i párečkem pohrdnul, v dobré víře mu ho dám, aby synek nevěděl, a on ho klidně nechá válet u misky, aby se podíval, co jsem si dovolila mu dát! Tu pak dostávám vynadáno, mamko, nekrmit! Copak to jde, když sama baštím?

Jen hladit, mazlit se nechá třeba celý den. Má krásně jemnou srst, kožíšek sametový. Jak říká dcérenka. Vlastně jsem Vás ještě nepředstavila: Matějíček  - kříženec vlčáka s labradorem. Tedy, pokud se nepletu. Což se při mé paměti klidně může stát. Však víte.
Tak tento malý uzlík časem povyrostl a teď je to už pěkný pan pes. Stále klidný, menší než jeho sestra, ale labužníkem zůstal. Je poslušný, ovšem do doby, kdy se dostane ven, prostě se musí proběhnout, páníček nepáníček. Někdy je to park, jindy pole či les. Jinak je moc hodný. Poslušný, nemusíte mít ani vodítko, jde vedle nohy jak má.

Leč v době, kdy má chuť se prolítnout, nemáte šanci. Vždy se vrátí, ví, že dostane, ale pud je silnější než on. Nikoho nekousne, to ne, ale je to prostě závod s větrem. Pak si sedne vedle nohy a čeká na svůj trest. Vždy je vše stejné, vydrží. Příště jde skoro celou vycházku na vodítku, zkouší smutná očka, ale na syna neplatí.

A já hodná  psí babička se teď těším, až přijedou i s Gándíkem. Ale to už je zase jiný psí vykuk.

Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Matějíček:

Matějíček
Matějíček
Matějíček
Matějíček
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
o peknom havkovi.
Obrázek uživatelky
profil
Zase milé pěkné povídání!
A umím se do toho vžít se vším všudy - doma u rodičů vždycky byl pes a když naši kluci byli malí,přišel k nám napřed bílý špic a teď máme tu naši "nalezenku" už 12 roků... a nevíme,jak dlouho ještě,protože teď je to s jejím zdravím "střídavě oblačno"....
Obrázek uživatelky
profil
Zvírátka a hlavně mazlíčci dají znát svoji oddanost za různé pamlsky.
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh o pejskovi Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ano jsou to miláčkové naši Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda