Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Liška na dvoře

1. 02. 2011 | Vaše příběhy

Tento příběh se stal, když mi bylo šest let. Žili jsme na vesnici ve velkém rodinném domku, kde žili rodiče, babička s dědou a prababička. Měli jsme německého ovčáka Belinu a prababička měla malého křížence Míšu.

Oba psi přes den pobíhali po zahradě a v noci jsme Belinu zavírali do kotce, protože často utíkala a Míša byl volně na zahradě u své boudy. Zahradu jsme měli oplocenou vysokými a pevnými ploty. Asi sto metrů za koncem zahrady byl malý lesík.

Jednou v létě večer, když už byla tma, jsme uslyšeli podivný zvuk. Táta se podíval z okna a viděl Míšu, jak se pere s nějakým psem. Šel na zahradu a nebyl to pes, ale liška. Bylo pravděpodobné, že má vzteklinu a proto šel předním vchodem k místnímu myslivci, který bydlel o tři domy dál. Když mu táta řekl, že se liška pere se psem, tak myslivec hned řekl, že má liška vzteklinu a zavolal na veterinu. Myslivec lišku zastřelil a s tátou a dědou čekali na příjezd veterináře. Nejdřív přijel mladý veterinář. Belina byla naštěstí zavřená a tak bylo málo pravděpodobné, že by vzteklinu dostala, ale Míša se s liškou přímo pral. Panu veterináři bylo Míši a také prababičky  moc líto a tak řekl, že ho nechají v karanténě, aby věděli, zda ho liška nakazila.

Jenže když přijel druhý veterinář, tak svému kolegovi vynadal a řekl mu, že toho psa musí utratit. A tak se chudák prababička musela dívat na to, jak jí Míšu utrácejí. Bylo to tenkrát hrozné a celá rodina Míšu oplakala.
Belina musela několik týdnů být zavřená v kotci, krmit ji mohl jen můj táta. Druhý den k nám přijel veterinář ještě s nějakými pány a něčím nám vystříkali celou zahradu, dva týdny jsme na zahradu nesměli a na Belinu se pravidelně jezdil dívat veterinář. Vzteklinu naštěstí neměla, zachránilo ji vlastně to, že v noci utíkala a tak jsme ji museli zavírat.

Měli jsme vysoké ploty a přesto se k nám liška dostala, nikde nebyla díra a tak táta hledal, kudy k nám přišla a nakonec zjistil, že k nám přišla přes souseda, který měl děravé pletivo, a u nás asi, jak cítila psa, tak se pod plotem podhrabala, byla malá a tak jí stačilo jen málo.

 

Lipsas – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je mi ľuto
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsáno... Bohužel, moc smutné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc ,moc smutné
Obrázek uživatelky
profil
ale hezky napsaný.Nikdy jsem o tom neslyšela, že je nutné vystříkat i celou zahradu. Vzteklina musí byt něco velice nebezpečného.Bohužel!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles