Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Která ZOO získá ocenění Bílého slona za rok 2010?

23. 05. 2011 | ZOO Ostrava
V úterý 24. května za pět minut dvanáct (v 11:55 hod) proběhne v Kulturním středisku ve Štramberku slavnostní předání výročních cen soutěže Bílý slon o nejvýznamnější přírůstek, nejlepší expozici a nejzajímavější stavbu roku 2010 v českých a slovenských Zoologických zahradách. Ceny jsou udělovány ve třech kategoriích: první z nich je „Odchovek roku“, další kategorií je „Expozice roku“ a poslední „Přestavba roku“. Soutěž se koná již šestnáctým rokem pod záštitou občanského sdružení Česká ZOO.

Ostravská zoologická zahrada se do soutěže přihlásila s celkem třemi odchovy a jednou novou expozicí. V kategorii „Odchovek roku" usilujeme o cenu Bílého slona s odchovem vzácných ptáků, kteří se nacházejí na červeném seznamu ohrožených druhů - papouška guarouby zlatého a husice modrokřídlé, a dále z chovatelského hlediska obtížný odchov dlaska východního. V případě guarouby a dlaska se jedná o ostravský prvoodchov, v případě husice modrokřídlé jde již o druhý odchov, ale první přirozený (tj. rodiči).

Která ZOO získá ocenění Bílého slona za rok 2010?Letos poprvé usiluje ZOO Ostrava i o cenu v kategorii „Expozice roku", a to s chovným zařízením Voliéry ptáků Tibetu a Číny, které prezentuje krásnou, ale ohroženou přírodu této oblasti. Expozice sestává z pěti tematicky zaměřených voliér, z nichž dvě největší (první a poslední) jsou volně průchozí a umožňují tak zcela nerušený pohled na chovaná zvířata. Každá voliéra představuje jakési okénko do domoviny chovaných druhů ptáků. Návštěvník jako kdyby při průchodu expozicí pomyslně sestupoval z nejvyšších horských úbočí Himálaje až do nížin východní Číny. Každá z voliér je obývána ptačími druhy typickými pro danou oblast a nadmořskou výšku. Jedná se zejména o zástupce velmi zajímavé skupiny ptáků hrabavých (především bažantů).

V minulosti již ZOO Ostrava ocenění Bílého slona získala, např. v roce 2002 jsme se umístili na nejvyšší příčce s odchovem ryby hrotočelce prstenčitého a v roce 2009 jsme obdrželi třetí místo za odchov vzácného lemura Sclaterova.


Zdroj: Zoo Ostrava

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !