Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké zvířátko je pro naši rodinu to nejlepší?

23. 01. 2011 | Vaše příběhy

Děti a zvířátka patří k sobě. Když jsem byla malá, měli jsme pejska, a tak když mé děti povyrostly a jejich jediným přáním bylo „mít zvířátko“, rozhodla jsem se, že jim jejich sen splním. To jsem ale ještě netušila, co všechno mě čeká! Dcera nejprve říkala, že chce malého pejska. Synovi se zase líbil labrador. Také manžela nenechala diskuze na téma zvířátko chladným a trval na tom, že velkého psa si nemůžeme dovolit a že když chceme psa, tak se o něho budeme muset starat sami!


Když už to vypadalo, že koupíme štěně yorkšírského teriéra, dcera si usmyslela, že chce radši kočičku. Za nic na světě jsem ji nemohla přesvědčit, že yorkšírský teriér by se jí také líbil. Po dvou měsících nekonečného dohadování už jsem byla zoufalá. Dcera a syn se neustále hádali. I mezi mnou a manželem vzniklo nepříjemné napětí. Nakonec jsem se rozhodla dětem i manželovi oznámit, že když se nemůžeme dohodnout na tom, které zvířátko si pořídíme, tak si nepořídíme žádné! Manžel byl rád, myslel především na finanční blaho rodiny a své pohodlí.

Děti se trochu zklidnily a začaly mě přemlouvat. Já jsem ale byla neoblomná. Po nějakém čase se mě děti již nepokoušely obměkčit, věděly, že jen tak neustoupím. Zhruba po třech měsících se ale stalo něco naprosto nečekaného. Cestou z práce se ke mně připojil krásný chlupáč. Bylo zřejmé, že je sám a má hlad. Bylo mi ho líto, a tak jsem ho přivedla k nám domů a nakrmila. Děti byly nadšené a pejskovi daly jméno Maxík. Když domů dorazil manžel, řekl, že jsem se zbláznila a že ten pes musí z domu. Nakonec jsme se dohodli, že si pejska necháme do té doby, než se o něj přihlásí jeho majitel nebo do té doby, než mu najdeme nového pána.

Čas ubíhal a pejska nikdo nepostrádal. Děti si s ním krásně hrály a pravidelně ho venčily. Když jsem po čase řekla, že bychom tedy měli najít Maxíkovi nového pána, manžel se na mě nechápavě podíval a řekl: Zbláznila ses? Maxík je přece náš! Byla jsem šťastná, že pejsek se stal i jeho domácím mazlíčkem. Život je opravdu nepředvídatelný, nikdy bych nevěřila, že nejlepším zvířátkem pro naši rodinu bude to, které si nás samo vybere!

Emakomar - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je velmi milé, když se člověk dozví, že se v dnešní době najdou hodní lidé, kteří se ujmou opuštěného zvířátka. Přeji Maxíkovi a jejich páníčkovi vše nejlepší do života.
Obrázek uživatelky
profil
Když o něčem dlouho přemýšlím a mám z toho strach, většinou se to vyvrbí k celkové mé spokojenosti.
Užívejte si hezkých chvilek s milým pejskem!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh,pěkně napsanýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherný příběh. Asi se nemá všechno řešit násilím, lepší je nechat věcem volný průběh a pak je výsledek skvělýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles