Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do ZOO za korunu za černobílým tapírem čabrakovým

8. 06. 2011 | ZOO Praha
V ZOO Praha bude poprvé k vidění nový samec tapíra čabrakového, který se jmenuje Niko. Každý, kdo přijde v sobotu 11. června oblečený v černém nebo bílém, má vstup za 1 Kč! Program kromě vzácných tapírů připomene také chov orlosupů bradatých.

V půli dubna přivítala pražská ZOO nového samce tapíra čabrakového. Několik týdnů musel strávit v zázemí na karanténě, nyní bude poprvé k vidění v expozici Vodní svět. Patnáctiletý samec Niko pochází ze ZOO Antwerpen. Do Prahy přicestoval proto, aby s téměř tříletou samicí Indah vytvořil pár a zplodil potomky. Zatím je velmi předčasné odhadovat, zda se to podaří, neboť odchov tohoto vzácného černobíle zbarveného lichokopytníka v zoologických zahradách je opravdovou raritou. V Evropě se nachází pouze 45 jedinců.

Do ZOO za korunu za černobílým tapírem čabrakovýmNávštěvníci ZOO Praha budou moci přivítat samce Nika v jeho novém výběhu v sobotu 11. června. Každý, kdo dorazí v černém či bílém oblečení, získá vstup za 1 Kč a může se zapojit do ojedinělého pokusu o vytvoření originální podobizny tapíra čabrakového, složené z těl samotných návštěvníků. Happening proběhne v 11 hodin u Vzdělávacího centra a jeho výsledkem bude společná fotografie, která bude umístěna u výběhu tapírů a ke stažení na webových stránkách naší zoologické zahrady.

Sobotní program připomene kromě vzácných tapírů také chov orlosupů bradatých v ZOO Praha. Chovný pár, který sehrává klíčovou roli v záchraně orlosupů ve volné přírodě, totiž letos slaví jubileum - 40 let v pražské ZOO. Od 13 hodin proběhne setkání s orlosupy u Pavilonu velkých želv. Návštěvníci se mimo jiné dozvědí, kolik mláďat, která jsou vypouštěna v Alpách, již tento pár odchoval a jak probíhají přípravy na letošní reintrodukci orlosupů do volné přírody.


Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Do ZOO za korunu za černobílým tapírem čabrakovým:

Do ZOO za korunu za černobílým tapírem čabrakovým
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles