Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Další žirafí mládě v ZOO Praha!

13. 02. 2012 | ZOO Praha
Po mláděti samičky Nory, které se narodilo ve čtvrtek, přivítala ZOO Praha další přírůstek do stáda žiraf Rothschildových. V sobotu 11. 2. před devatenáctou hodinou začal porod žirafí samice Elišky a o dvě hodiny později bylo mládě na světě.

Blížící se porod signalizovaly po celý den změny v Eliščině chování. Od rána nežrala, jen nervózně přecházela. Vše z vedlejšího boxu sledovala druhá samice Nora, jejíž potomek - samička Apolena - se narodil ve čtvrtek, před pouhými dvěma dny.

„Žirafí novorozenec je tentokrát sameček,“ ohlásil krátce po narození kurátor Jan Marek, který byl u porodu přítomen. „Na nohy se postavil brzy, Další žirafí mládě v ZOO Praha!ani ne za hodinu.“ Eliška mládě pečlivě očistila, a to se brzy také poprvé napilo matčina mléka.  

Narození Eliščina mláděte již tradičně přenášel v přímém přenosu zpravodajský server. I vzhledem k času narození mláděte byl zájem o jeho sledování skutečně enormní. Podle údajů se během porodu připojilo více než 11.000 diváků. Ti, kteří se v sobotu večer nemohli připojit, však nebudou zcela ochuzeni. Na internetu i na facebookovém profilu ZOO Praha bude zveřejněn videozáznam.

„Třebaže v ZOO Praha vybírají jména žirafích mláďat chovatelé, v tomto případě se na volbě jména žirafího samečka bude moci podílet i veřejnost. Hlasováním na zpravodajském serveru se rozhodne mezi třemi návrhy: Mojmír, Vincek a Arpád. Do hlasování se můžete zapojit i vy!“ vyzývá ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek.    

Matkou mláděte je šestnáctiletá samice Eliška, narozená 6. 10. 1995 v ZOO Praha. Ta přivedla na svět celkem pět mláďat, z toho již tři před kamerami. Prvního Jiříka v dubnu 2009 a druhého Joela v říjnu 2010. Otcem novorozené žirafky je chovný samec Johan, který se narodil v holandském Rhenu, do ZOO Praha však přišel v roce 2004 z francouzské Thoiry.  

Fotografie:
Obr. 1 - Čerstvě narozené mládě Elišky se ještě nepostavilo - Jiří Trojánek
Obr. 2 -  Mladý sameček vedle Elišky - Jiří Trojánek, ZOO Praha


Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Další žirafí mládě v ZOO Praha!:

Další žirafí mládě v ZOO Praha!
Další žirafí mládě v ZOO Praha!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky se těším, až opět do ZOO vyrazíme. A i na žirafku.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek s lákavou pozvánkou do ZOOSmajlík půjdu se podívat a těším se až malé žirafy uvidímSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles