Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Další mládě v ústecké Zoo

8. 02. 2011 | ZOO Ústí nad L.

V pořadí třetím mládětem roku 2011 se v ústecké zoo stal sameček mandrila rýholícího, nejpestřeji zbarvené opice, jejíž domovinou jsou tropické pralesy rovníkové Afriky.


Novodobá historie chovu se váže ke skupině v čele s vůdčím samcem Albertem, který žije v ústecké zoo od roku 2005, a toto je v pořadí již jeho páté mládě.


mandrilPočátky chovu těchto vzácných primátů se však v Ústí nad Labem datují již k roku 1967 a pokračují nepřetržitě až do dnešní doby. Třináctiletý Albert je v pořadí třetím chovným samcem, který ústeckou zoo prošel, pochází z francouzské Zoo Plaisance du Touch.


Matkou mláděte je samice Čára, která se před čtrnácti lety v Ústí nad Labem narodila. Malý sameček je jejím prvním mládětem, takže chovatelé pečlivě sledovali, jak se bude k mláděti chovat.


Čára se ukázala být pečlivou matkou, v prvních hodinách po porodu byla sice trochu zmatená a mládě držela obráceně, ale brzy se její chování stalo jistějším a nyní je vše v pořádku.


Zdroj: ZOO Ústí nad Labem


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
milé stvorenie
Obrázek uživatelky
profil
zvláštní, ale hezká ..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles