Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři akce v jednom víkendu - v pražské ZOO bude živo!

25. 06. 2011 | ZOO Praha
Pražská ZOO připravila na následující víkend pestrý program. V rámci Dnů Mongolska si návštěvníci připomenou úspěšný transport koní Převalského do země jejich předků, v sobotu se uskuteční Den s Českou televizí, v neděli vás čeká Dětský den s primátorem a oslava čtyřicátých narozenin orangutana Kamy. Akcí se zúčastní i řada známých osobností.

sobota 25. června

Pražská ZOO završuje úspěšný transport koní Převalského do Mongolska. V rámci Dnů Mongolska přibližuje návštěvníkům nejen události posledních dní spojené s převozem čtyř koní Převalského z Prahy do země jejich předků, ale i mongolskou společnost a její vztah ke koním. Můžete navštívit pravou mongolskou jurtu (tradiční obydlí), která bude stát až do sobotního večera u expozice koní Převalského. O svém vztahu ke koním zde bude v 15 hodin vyprávět herec Václav Vydra. Mongolista dr. Jiří Šíma pak návštěvníkům přiblíží, jaký význam mají koně pro Mongolsko a jeho obyvatele. Dr. Jiří Volf popíše začátky chovu koně Převalského v Praze a vznik mezinárodní plemenné knihy, kterou pražská ZOO spravuje.

Čtyři akce v jednom víkendu - v pražské ZOO bude živo!V sobotu se v ZOO uskuteční ještě Den s Českou televizí. Zpravodajský tým ČT24 vyrazí přímo mezi své diváky. Od 11 do 16 hodin se mohou návštěvníci ZOO setkat v divadélku Archa s oblíbenými tvářemi jako je Jolana Voldánová, Iveta Toušlová, Marcela Augustová či Daniel Takáč a "na vlastní kůži" si vyzkoušet práci reportéra. Zpravodajská ČT24 bude zároveň z celého dne vysílat živé vstupy. Divácky atraktivní bude například trénink lemurů a slonů, komentovaný moderátory sportovní redakce.

neděle 26. června

V neděli 26. června proběhne v ZOO Dětský den s primátorem. Návštěvníci se mohou k programu připojit už v centru Prahy – z Rašínova nábřeží vyplouvá parník pod kapitánským velením primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody. V ZOO Praha v divadélku Archa bude probíhat celý den zábavný program – od dětské show Michala Nesvadby, přes bublinovou show klauna Bublína, až po zpívání s Dádou Patrasovou.

Ten den také oslavíme s orangutanem Kamou, který se narodil v pražské ZOO, 40. narozeniny! Ke kulatinám mu popřeje ve 12.30 hodin u venkovního výběhu Indonéské džungle ekonom Tomáš Sedláček. Jak se Kama měnil v průběhu 40 let? To přiblíží výstava fotografií v Galerii Gočárových domů, která bude k vidění až do konce července.

Zdroj: Zoo Praha

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kdo už ví, že vysvědčení bude pěkné, má příležitost oslavit to s dětmi v pražské ZOO. Vypadá to, že na koupání to moc nebude.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles