Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co Čertík vyvedl u babičky

4. 02. 2011 | Vaše příběhy

Veselých příhod se zvířátky jsem už zažila opravdu hodně. Aby taky ne, když pejska jsme měli od té doby, co jsem začala chodit do školy. Dnes už jsem dospělá a pejsek už bohužel odešel do psího nebíčka, ale pořád na něj ráda vzpomínám.

Jmenoval se Čertík, byl malý, ale šikovný, občas uměl pěkně zlobit. Vždycky, když se mělo někam jet, jako by nám rozuměl, co říkáme, a trval na tom, že pojede s námi. V tomto příběhu se dozvíte, co náš pejsek vyvedl u babičky.

Jednoho dne jsme se rozhodli, že navštívíme babičku. Čertík samozřejmě vytušil, že máme někam namířeno a utekl směrem k autu. Přece nebude sám doma! Auto bylo zrovna otevřené, a tak honem skočil dovnitř a posadil se na zadní sedadlo. Všichni jsme se ho snažili přimět, aby zase šel domů, ale nic nepomáhalo. Nakonec jsme se rozhodli, že pojede s námi. Celou cestu byl moc hodný, seděl na místě a díval se z okénka. K babičce to naštěstí máme jen hodinu cesty. Když jsme k babičce dojeli, radostně vyskočil z auta a označkoval nejbližší strom. Babička má zvířata ráda. Pejska nemá, ale vždycky se starala o slepice a další hospodářská zvířata. Čertík se od ní nechal pohladit a pak vklouzl do jejího domku. Choval se spořádaně, napil se chladné vody, kterou mu babička nalila do misky, a k svačině si dal pár psích granulí. Babička byla ráda, že jsme ji navštívili, uvařila nám kávu a na stůl nám přichystala voňavou bábovku. Povídali jsme si a byli jsme rádi, že jsme spolu. Čas ubíhal a my jsme se museli vydat na zpáteční cestu.

 

Začali jsme se shánět po Čertíkovi. Předtím jsme byli tak zabraní do hovoru, že jsme ani nepostřehli, že Čertík někam zmizel. Za chvíli jsme ho našli ve vedlejším pokoji – ložnici, tvářil se spokojeně. Všichni jsme ale zkoprněli, když jsme si všimli, co vedle Čertíka leží! Byly to babiččiny umělé zuby, které si zřejmě nechala ve skleničce na nočním stolku.

 

Náš Čertík nezaváhal a zmocnil se jich, zatímco jsme pili kávu a pochutnávali si na bábovce v obývacím pokoji. Zubní náhrada byla úplně zničená. Čertík dostal vyhubováno, ale zdálo se, že vůbec netuší proč. Babička byla rozzlobená, ale po chvíli se na její tváři objevil úsměv. Druhý den se musela vypravit ke své zubní lékařce a nechat si udělat novou zubní protézu. Paní doktorka je zvídavý člověk, a tak se babičky nemohla nezeptat: „Jak se vám to stalo?“ Když babička paní doktorce odpověděla, všichni lidé v ordinaci se smáli. Co naplat, měli jsme Čertíka více hlídat.

Ema K. – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík v pohode
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice