Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Centrum ARCHA naplnili psi až po střechu

11. 08. 2010 | ZOO Liberec

Centrum pro zvířata v nouzi ARCHA při ZOO Liberec se v posledních dnech potýká s přívalem malých i velkých psů. V prostorách útulku s kapacitou něco málo přes 30 kotců se jich nyní tísní bezmála 60 a další přibývají. Na vině jsou především víkendové záplavy, které obvyklý prázdninový počet mnohonásobně navýšily, takže den co den nyní zařízení přebírá pět i více psů.

U většiny z nich přitom nezná ARCHA ani majitele. „Převzali jsme řadu psů na žádost starostů postižených obcí, další příjem máme už dopředu hlášen na příští dny. Velmi by nám proto pomohli lidé, kteří třeba zrovna uvažují o pořízení psa: přijďte si ho k nám vybrat právě nyní! Tím nám pomůžete uvolnit kapacitu pro psy lidí postižených povodněmi,“ uvedl ředitel ZOO Liberec David Nejedlo.

Pracovníci ARCHY zatím seskupují zejména malá plemena do větších skupin a umisťují je do společných kotců, to ale není možné donekonečna. Většina psů jsou kříženci ras, nechybí ani štěňata. Centrum ARCHA má otevřeno denně až do 19 hodin, na návštěvě se lze domluvit i telefonicky na 485106412. Veškeré důležité informace jsou rovněž k dispozici na www.zooliberec.cz/archa.

ZOO Liberec zřídila ve svém Centru ARCHA sběrné místo, kam mohou dárci nosit granule či masové konzervy pro psy a kočky. ZOO Liberec následně sbírku buď sama na své náklady, nebo s pomocí některé z humanitárních organizací rozveze do postižených obcí Libereckého kraje.


Zdroj: Zoo Liberec

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle