Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Anketa Zvíře roku 2010 - Cayan a Lenya vyhráli!

24. 03. 2011 | ZOO Ústí nad L.
Anketa Zvíře roku 2010, která probíhala od ledna na webových stránkách ústecké zoo, skončila. Absolutními a zcela přesvědčivými vítězi se stali levharti obláčkoví – pár, který zoo získala v lednu a únoru loňského roku z francouzské zoo v Paříži a anglické zoo Howletts. Cayan a Lenya zaujímali první místo během jednotlivých hlasování po celých 11 týdnů, s jedinou výjimkou prvního týdne, kdy skončili na 4. místě.

Svědčí to o velké oblibě kočkovitých šelem v ústecké zoo, ale také o tom, že soutěžící dovedou ocenit zvláštnost a vzácnost tohoto druhu. Je potěšitelné, že si obě zvířata na sebe za jeden rok zvykla natolik, že jejich soužití je naprosto bezproblémové. Samice chodí pravidelně do říje, takže je velice zoo-usti-nad-labem-levhart-oblackovypravděpodobné, že případný odchov bude jen otázkou času.

Překvapivé bylo až druhé místo mláděte tapíra jihoamerického Tiry, kterou byla skrytým favoritem na vítězství. Možná za to může její přeměna v dospělého tapíra, protože její mláděcí proužky již téměř vymizely a velikostí rychle dohání své rodiče. S Tirou se návštěvníci budou moci setkat ještě během letošní letní sezóny, než poputuje do jiné zoologické zahrady.

Na třetí pozici se umístila samice nosorožce tuponosého Zamba, pro kterou je vždy zimní období poněkud problémové, ale letošní zimu zvládla v překvapivě dobré kondici a teď si již bude užívat jarní blahodárné sluníčko a teplé počasí.

Čtvrté místo patří mláděti lvíčka zlatého Mímí.
Rodinka lvíčků se v únoru rozrostla, bohužel, odchov byl stejně problémový a složitý jako v loňském roce. Naštěstí Mímí pomáhá s výchovou a péčí o nového sourozence tak, jak je to u lvíčků běžné, což je do budoucího samostatného života velkou devizou.

Páté místo obsadilo mládě turaka fialového Fialka, ze kterého vyrostl mladý sameček vzhledem k nerozeznání od svých rodičů. Žije od nich sice odděleně, ale všichni tři čekají v zimovišti na jaro a teplé počasí, kdy se opět dostanou do venkovní voliéry.

Na posledním místě skončila krajta písmenková Blažena,
která má bohužel v posledních týdnech zdravotní problémy, prodělala dvě operace, jsou jí podávána antibiotika a je pod stálým veterinárním dohledem.

Vyhodnocení ankety Zvíře roku 2010 a předání cen výhercům se bude konat v sobotu 2. dubna 2011, kdy se koná Slavnostní zahájení letní sezóny. Při té příleřitosti je pro všechny návštěvníky připraven pestrý a zajímavý program.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Anketa Zvíře roku 2010 - Cayan a Lenya vyhráli!:

Anketa Zvíře roku 2010 - Cayan a Lenya vyhráli!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !