Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Adoptivních rodičů v zoo v loňském roce mírně ubylo

19. 01. 2011 | ZOO Děčín
Téměř o dvě desítky klesnul v loňském roce počet adoptivních rodičů, kteří přispívají na chov zvířat v děčínské zoo. Zatímco v roce 2009 podpořilo zoo 125 adoptivních rodičů, v roce 2010 klesnul jejich počet na 102. Na chov zvířat dohromady přispěli částkou více než dvě stě dvacet tisíc korun.

Početně největší podporu má zoo stále u českých návštěvníků. Významnou skupinu ale tvoří i zahraniční adoptivní rodiče.
Nejvíce jich pochází ze sousedního Německa. Již dlouhá léta funguje například spolupráce s tzv. Iniciativou pro Zoo Děčín z Pirny, která sdružuje hned několik přispěvatelů,“ uvedla Ing. Dagmar Floriánová, vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín. Mezi adoptivními rodiči se ale najdou například také Holanďané nebo Lucemburčané.

Velká část adoptivních rodičů podporuje děčínskou zoo již mnoho let. Přispívají skupiny, jednotlivci i firmy. Nejvíce, osmnáct tisíc korun, vloni přispěl Ing. Dušan zoo-decin-medved-malajskyLabuta. „Stal se adoptivním rodičem nováčka v naší zoo – mravenečníka velkého,“ doplnila Floriánová. "Významnou částku ale věnovala také například Iniciative für Zoo Děčín z německé Pirny nebo Rumburské děti, které mezi sebou každý rok vybírají vysokou částku na podporu medvědů grizzly,“ vysvětlila Floriánová. „K dlouholetým adoptivním rodičům patří ale také například Martin Čekal z Děčína. V loňském roce vyjádřil podporu naší zoo nejen tím, že prodloužil adopci medvěda grizzly, ale také oslavil narození svých dcer – dvojčátek – rozšířením „své“ rodiny v zoo, kdy každé ze svých holčiček adoptoval jednoho kotula veverovitého,“ doplnila Floriánová.

Možnost adopce zvířete využívají mnozí lidé také jako netradiční dárek pro své blízké. V loňském roce tak například novomanželé Syslovi z Děčína od svých příbuzných získali svatebním darem adopci syslů obecných.

Zdroj: ZOO Děčín

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je smutne, kdyz ekonomicka krize dolehla az do ZOOSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles